3 лют. 2013 р.

Корисна їжа для дітей

MAMA-TATO

Органічні продукти харчування
Організм дитини вбирає як губка все, що в нього потрапляє. У випадку з вітамінами і мікроелементами - це плюс, адже вони дуже важливі для росту і розвитку. Але в продуктах можуть міститися і шкідливі речовини, такі як нітрати, пестициди, ГМО, антибіотики та інші. Вони також всмоктуються в організм майже в первозданному вигляді. Такі «забруднені» продукти можуть викликати проблеми з імунітетом, зниження розумових здібностей, гормональні порушення та виникнення багатьох захворювань. Ви запитаєте: «Зараз все шкідливе, що тоді давати дитині?». Альтернатива є - це органічні продукти. Продукти, при вирощуванні та виробництві яких суворо заборонено використання будь-якої хімії. Вони 100% екологічно чисті і містять більше натуральних вітамінів.

Австрійські вчені Велимир і Вернер проаналізували більше 170 міжнародних досліджень, провели десятки дослідів і довели, що харчування органічними продуктами дозволяє зміцнити імунітет краще будь-яких мультивітамінних препаратів. У крові людини збільшується число клітин-захисників, що дозволяє імунній системі протистояти хворобам.

В Україні органічні продукти стають дуже популярними. Їх вже можна купити не тільки в спеціалізованих магазинах, але й у звичайних супермаркетах. Відрізнити органічні продукти можна по знаку на етикетці - листочок з зірочок на зеленому тлі.

Чим же відрізняються органічні продукти від звичайних?
Екологічна безпека

Вони не містять нітратів, важких металів, антибіотиків, ГМО та інших шкідливих речовин.
Завдяки натуральному походженню вони набагато рідше провокують алергію у малюка, а його імунна система формується природним шляхом.
Краще засвоюються, не порушують стан мікрофлори кишечника, тому у малюка не виникає проблем з травленням і випорожненням.

Підвищена харчова цінність

Овочі та фрукти

• Органічні овочі та фрукти містять більше вітамінів, мікроелементів і харчових волокон.
• У зеленому салаті, наприклад, на 25% більше антиоксидантів, важливих для зміцнення імунітету.
• Капуста, яблука і помідори на 30% багатші на вітамін С.
• Картопля цінна подвійною порцією флавоноїдів, які зміцнюють імунітет.
• А в моркві на 12% вищий вміст важливого для зору бета-каротину.

Молоко

• Кількість жирних кислот Омега-3 в органічному молоці вище в три рази! Це важливо для розвитку мозку і зору.
• Воно містить на 75% більше вітаміну А, що відповідає за стан зору і шкіри.
• У грудних дітей, мами яких живляться органічними продуктами, знижується ризик розвитку алергії і порушення травлення.

М´ясо

• М´ясо містить більше білка і менше жиру, тому воно краще засвоюється.
• У ньому в 4-5 разів більше ненасичених жирних кислот Омега-3 важливих для розвитку мозку і зору.
• Містить підвищену кількість гемового заліза, необхідного для нормального кровотворення і профілактики анемії.

Злаки і бобові

• Злаки і бобові містять підвищену кількість вітамінів, мінеральних речовин, незамінних амінокислот, наприклад, в органічній пшениці їх більше на 5-15%, що важливо для повноцінного раціону харчування.

Кращий смак

Завдяки натуральному вирощуванню, повільному зростанню і природним термінам дозрівання органічні продукти містять менше води і відповідно більше м´якоті, тому вони містять більше натуральних вітамінів і мають більш насичений смак і аромат. 

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар