12 лист. 2012 р.

Найбільш корисні продукти осені


12.11.2012, U-News.org.ua
Літо, сезон свіжих продуктів, наповнених вітамінами, пройшов.
Найбільш корисні продукти осені

Але осінній період продовжує радувати нас великою кількістю корисних овочів і фруктів, які по своїх властивостях нічим не поступаються літнім, а в чомусь навіть перевершують.
Осінні дари природи допоможуть не тільки зміцнити здоров'я, але і з легкістю скинути кілька зайвих кілограмів.


Баклажани
Баклажани допомагають виводити з організму зайву рідину, завдяки чому проходить набряклість і вага знижується на 1-2 кілограми. Також цей чудовий овоч знижує рівень холестерину, тим самим захищає серцево-судинну систему. Крім усього іншого, баклажан - прекрасний дієтичний продукт.

Баклажани можуть злегка гірчити. Щоб позбавитися від гіркоти, замочіть баклажани в підсоленій воді на 40-50 хвилин. Також можна нарізані баклажани посолити, залишити на 30 - 40 хвилин, а потім промити від солі.


Гарбуз
Гарбуз - природний енергетик. Якщо в осінній період у вас постійно холодні руки і ноги, ви відчуваєте занепад сил, а може навіть запаморочення, то гарбуз вам на допомогу. В ньому міститься велика кількість заліза, що покращує роботу кровоносної системи, а відповідно, і ваш стан. Гарбуз малокалорійні, багатий клітковиною і вітамінами, дає швидке насичення без шкоди для фігури і з користю для здоров'я.

Омлет з гарбузом: гарбуз наріжте дрібними кубиками, залийте яйцем (можна додати молока) і запікайте в духовці або на сковороді до м'якості гарбуза (близько 15 хвилин).

Яблука
Осінні яблука - це джерело вітамінів. Споживання натуральних яблук дозволяє тримати організм у тонусі, підтримує роботу щитовидної залози і навіть допомагає полегшити менструальні болі.

Найкраще їсти свіжі яблука обов'язково зі шкіркою - в ній міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин. Але можна і поекспериментувати, наприклад, їх запекти в духовці зі сметаною або зробити яблучний пиріг.

Шипшина
Відвар з плодів шипшини - це чудова профілактика простудних вірусних захворювань. Шипшина має імуномодулюючу дію, а вітаміну С в ньому більше, ніж у будь-якому цитрусовому.

Відвар із шипшини: 50 грам плодів шипшини залити 1 літром окропу, залишити на вогні на 10 хвилин. Отриманий відвар процідити і дати настоятися протягом 2-3 годин. При бажанні можна додати у відвар м'яти або меду.

Гриби
Свіжими грибами можна поласувати тільки в осінній період. Деякі фахівці вважають, що гриби можуть бути альтернативою м'яса, важкого та калорійного продукту. А також споживання грибів знижує ризик розвитку пухлин.

Гречка з грибами: відваріть гречку. Гриби з цибулею обсмажте на олії, додайте натерту моркву і все перемішайте.
Смачного!
На здоров"я!


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар