22 квіт. 2013 р.

Болгарський перець врятує від інсульту та раку

ICTV

Болгарський перець врятує від інсульту та раку

Болгарський перець повинен входити в щоденний раціон, вважають учені.
Цей овоч унікальний за кількістю та комбінацією вітамінів і цінних мікроелементів у своїй м'якоті. Завдяки своєму складу болгарський перець захищає організм від розвитку онкологічних процесів і позитивно впливає на нервову систему. Про це пише UkrNews24.
Зокрема, регулярне вживання перцю забезпечує таку важлива якість, як стійкість до стресів, допомагає справлятися з почуттям тривоги, нервозністю, хвилюванням. Ароматичні речовини, які він виділяє, сприяють вироблення ендорфінів - «гормонів щастя».
Під час приготування перцю вивільняються капсаіцини, відомі своїми властивостями запобігати головним болям і артриту. До того ж, в перці багато натрію, калію, кальцію, заліза, фосфору, йоду, кремнію.
Вчені стверджують, що якщо в день з'їдати хоча б по одному перцю, то можна на 50% попередити таке грізне захворювання, як інсульт. Справа в тому, що болгарський перець містить вітаміни В6 і В9, які сповільнюють старіння кровоносних судин. Як наслідок, атеросклеротичні бляшки утворюються повільніше.
Хоча практично всі види перцю містять антиоксиданти, саме в болгарському перці їх концентрація особливо висока. Найбільше в цьому сенсі корисний червоний, жовтий і чорний перець.
Висока концентрація каротеноїдів у цих перцях допомагає зміцнити імунну систему, сприяє поліпшенню взаємозв'язків між клітинами і захищає від сонячних променів, знижуючи таким чином ризик захворіти деякими видами раку.
Антиракову властивість перцю було доведено медиками з США. За їх словами, в першу чергу болгарський перець корисний жінкам: він у 3 рази знижує ризик розвитку пухлин молочної залози.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар